Urządzenia i Akcesoria
Łazanki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 g kapusty kiszonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół
-
150 - 200 g kostek boczku
-
600 g wody
-
20 - 30 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 owoce jałowca
-
¼ - ½ łyżeczki kminku
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
320 g makaronu, suchego typu łazanki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1889.9 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
2333 kJ /
557.6 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
72.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Sos pieczarkowy
40 min
Bigos
1 godz. 30 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min
Kapusta gotowana
30 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min