
Urządzenia i Akcesoria
Łazanki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 g kapusty kiszonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół
-
150 - 200 g kostek boczku
-
600 g wody
-
20 - 30 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 owoce jałowca
-
¼ - ½ łyżeczki kminku
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
320 g makaronu, suchego typu łazanki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
557.6 kcal /
2333 kJ
Białko
19.7 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
72.2 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
1889.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 godz.
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Bigos
1 godz. 30 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Sos pieczarkowy
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min