Urządzenia i Akcesoria
Łazanki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 g kapusty kiszonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół
-
150 - 200 g kostek boczku
-
600 g wody
-
20 - 30 g koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 owoce jałowca
-
¼ - ½ łyżeczki kminku
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
320 g makaronu, suchego typu łazanki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1889.9 mg
Białko
19.7 g
Kalorie
2333 kJ /
557.6 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
72.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Duszona młoda kapusta z boczkiem
45 Min
Wigilijna kapusta z grochem
2 Std. 20 Min
Barszcz biały wielkanocny
1 Std. 10 Min
Fasolka po bretońsku
13 Std. 30 Min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 Std. 10 Min
Bigos
1 Std. 30 Min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 Std. 45 Min
Gołąbki
1 Std. 45 Min
Sos pieczarkowy
40 Min
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Kapusta gotowana
30 Min