Urządzenia i Akcesoria
Duszona młoda kapusta z boczkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
500 g białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g kostek boczku
-
15 g oleju
-
250 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.3 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1123.6 kJ /
268.6 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6, TM7)
45 min
Zupa botwinka
40 min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Sos pieczarkowy
40 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Kapusta gotowana
30 min
Buraczki na ciepło
50 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min