
Urządzenia i Akcesoria
Duszona młoda kapusta z boczkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 - 15 g
-
białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki500 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
młodej marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
kostek boczku100 g
-
oleju15 g
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kminku (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
mąki pszennej1 czubata łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.6 kcal /
1123.6 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
12.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
206.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska