Duszona młoda kapusta
TM6 TM5

Duszona młoda kapusta

4.6 (619 ocen)

Składniki

  • 10 - 15 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 500 g białej kapusty, młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 60 g młodej marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g kostek boczku
  • 15 g oleju
  • 250 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1123.6 kJ / 268.6 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
12.5 g
Tłuszcz
22.8 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Błonnik
4 g
Sód
206.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy