Duszona młoda kapusta z boczkiem

Duszona młoda kapusta z boczkiem

4.6 649 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    10 - 15 g
  • białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • młodej marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • kostek boczku
    100 g
  • oleju
    15 g
  • wody
    250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kminku (opcjonalnie)
    ½ - 1 łyżeczka
  • mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268.6 kcal / 1123.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 12.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 206.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...