Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 40 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 - 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 płaska łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 302.5 kJ / 72.3 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 420.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Surówka z kapusty pekińskiej
5min
Surówka z pora
30 min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Kapusta gotowana
30 min
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Buraczki na ciepło
50 Min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z czerwonej kapusty
15min
Coleslaw
15min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min