Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 130 - 140 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 110 - 120 g wody
- 1 - 2 łyżeczki cukru
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 687.3 kJ / 164.3 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 573.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapusta gotowana
30 Min
Kapusta czerwona na ciepło
35 Min
Sos tatarski
5min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Surówka z młodej kapusty
20 Min
Kulki rybne w marynacie
26h 20min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Wodzionka
25 Min
Makówki (Makiełki)
35 Min
Moczka
45 Min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min