Modro kapusta
TM6 TM5

Modro kapusta

4.4 (618 ocen)

Składniki

  • 400 g czerwonej kapusty, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 130 - 140 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 110 - 120 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki cukru
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
687.3 kJ / 164.3 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
11.6 g
Tłuszcz
11.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
2.5 g
Sód
573.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy