
Urządzenia i Akcesoria
Modro kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki400 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju10 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki140 g
-
wody120 g
-
cukru1 - 2 łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
162.8 kcal /
681.3 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
11.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
572.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min
Sos tatarski
5 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Moczka
45 min
Wodzionka
25 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta gotowana
30 min
Marchewka na ciepło
35 min