
Urządzenia i Akcesoria
Modro kapusta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki400 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju10 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę150 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki140 g
-
wody120 g
-
cukru1 - 2 łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
162.8 kcal /
681.3 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
11.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
572.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚLĄSKA
11 Przepisów
Polska
Polska