Modro kapusta

Modro kapusta

4.5 706 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
    400 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    10 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    140 g
  • wody
    120 g
  • cukru
    1 - 2 łyżeczki
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 162.8 kcal / 681.3 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 572.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...