
Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane po zbójnicku
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki
Gulasz
-
170 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g smalcu
-
370 - 400 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 3 cm kostkę
-
320 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
4 owoce jałowca rozgniecione
-
70 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
70 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
70 - 80 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Placki ziemniaczane
-
800 g ziemniaków pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
80 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
2 jajka
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy do smażenia
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
566.5 kcal /
2370.3 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
64.3 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
1754 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska