Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

4.8 1.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 450 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 40 - 60 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
  • 5 rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g oleju
  • 20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 25 g białego octu winnego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 147.3 kcal / 616.3 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 645.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...