
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 450 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 40 - 60 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 5 rzodkiewek, przekrojonych na pół
- 40 g oleju
-
20 - 25
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 20 - 25 g białego octu winnego - 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 632.5 kJ / 151.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 645.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coleslaw
15 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Wiosenna surówka
15 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy (TM5)
15 min
Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą
10 min