
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z młodej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
450 g kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
40 - 60 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
5 rzodkiewek przekrojonych na pół
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g oleju
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.3 kcal /
616.3 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
645.7 mg