Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 170 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g jogurtu naturalnego, gęstego
- 20 g majonezu (opcjonalnie)
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 350.8 kJ / 83.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 779.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kapusty pekińskiej
5min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Surówka z marchewki i pora
15min
Coleslaw
15min
Surówka z białej kapusty z rzodkiewkową salsą
10min
Surówka z marchewki z chrzanem
5min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min