Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z piersi indyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
25 porcji
Składniki
-
600 g wody
-
350 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 bułka, sucha połamana na kawałki
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
2 jajka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
408 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet
3 godz.
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1 godz. 40 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min