
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z piersi indyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
25 porcji
Składniki
-
wody600 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki350 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę250 g
-
wątróbek drobiowych oczyszczonych200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego2
-
bułka, sucha połamana na kawałki1
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
cebuli pokrojonych w ćwiartki100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy20 g
-
jajka2
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
97 kcal /
408 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
1.7 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet
3 godz.
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min