Pasztet z piersi indyka

Pasztet z piersi indyka

4.9 5.5K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
25 porcji

Składniki

  • wody
    600 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
    350 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
    250 g
  • wątróbek drobiowych oczyszczonych
    200 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • bułka, sucha połamana na kawałki
    1
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • cebuli pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    20 g
  • jajka
    2
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 - 3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 97 kcal / 408 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...