Pasztet z piersi indyka

Pasztet z piersi indyka

4.9 5.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
25 porcji

Składniki

  • 600 g wody
  • 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 200 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 bułka, sucha połamana na kawałki
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 2 jajka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 97 kcal / 408 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...