Urządzenia i Akcesoria
Surówka wielowarzywna
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki250 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki60 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki50 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki50 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego20 g
-
cukru5 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
61.2 kcal /
256.1 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
4005 mg