Surówka wielowarzywna

4.8 3.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • białej kapusty pokrojonej na kawałki
    250 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej na kawałki
    60 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    50 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    20 g
  • cukru
    5 g
    5 g miodu
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 61.2 kcal / 256.1 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 4005 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...