Krokiety z grzybami i kapustą

Krokiety z grzybami i kapustą

4.9 2.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

  • 20 g grzybów, suszonych
  • 300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
  • 250 g mleka
  • 250 g wody mineralnej niegazowanej
  • 250 g mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 550 - 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bułka tarta ilość do panierowania krokietów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 641.3 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 748.1 kJ / 178.8 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 21.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...