Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z grzybami i kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
20 g grzybów, suszonych
-
300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
-
250 g mleka
-
250 g wody mineralnej niegazowanej
-
250 g mąki pszennej
-
5 jajek
-
35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
-
1 ½ łyżeczki soli
-
550 - 600 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bułka tarta ilość do panierowania krokietów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
641.3 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
748.1 kJ /
178.8 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1h 40min
Łazanki
1h
Pierogi z kapustą i grzybami
2h 40min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1h 45min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1h 15min
Pierogi ruskie
1h 30min
Bigos
1h 30min
Placki ziemniaczane
45min
Gołąbki
1h 45min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1h
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3h 30min
Karpatka
5h