Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g grzybów, suszonych
- 300 g wrzącej wody, do namoczenia grzybów
- 250 g mleka
- 250 g wody mineralnej, niegazowanej
- 250 g mąki pszennej
- 5 jajek
- 35 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
- 1 ½ łyżeczki soli
- 550 - 600 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g masła, plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta, ilość do panierowania krokietów
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 748.1 kJ / 178.8 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 641.3 mg
Alternatywne przepisy
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1h 40 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1h 35min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 Std. 30 Min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1sa
Gołąbki
1h 45min
Pierogi z kapustą i grzybami
2óra 40p
Pierogi ruskie
1sa 30 dk
Ciasto Snikers
26h
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1h 45min
Karpatka
5h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min