KUCHNIA PODHALA

13 Przepisów

Odkrywamy potrawy regionalne - 13 propozycji na dania z kuchni Podhala, np. góralska kwaśnica, kluski scykane oraz kołaczyki z bryndzą. Tradycyjne i nieco bardziej nowoczesne przepisy dopasowane do przygotowania w urządzeniu Thermomix®.

Kluski scykane (hałuski)

Kluski scykane (hałuski)

45 min

Góralska kwaśnica

Góralska kwaśnica

1 godz. 30 min

Góralska czosnianka z pulpecikami

Góralska czosnianka z pulpecikami

1 godz. 35 min

Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną

Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną

3 godz. 10 min

Placki ziemniaczane po zbójnicku

Placki ziemniaczane po zbójnicku

2 godz. 10 min

Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą

Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą

50 min

Placki z marchewki z dipem oscypkowym

Placki z marchewki z dipem oscypkowym

1 godz.

Fizoły ze śliwkami

Fizoły ze śliwkami

9 godz. 30 min

Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie

Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie

3 godz. 35 min

Kołaczyki z bryndzą

Kołaczyki z bryndzą

1 godz. 40 min

Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem

Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem

1 godz. 30 min

Roladki schabowe z oscypkiem

Roladki schabowe z oscypkiem

1 godz. 15 min

Herbata po góralsku

Herbata po góralsku

20 min