Odkrywamy potrawy regionalne - 13 propozycji na dania z kuchni Podhala, np. góralska kwaśnica, kluski scykane oraz kołaczyki z bryndzą. Tradycyjne i nieco bardziej nowoczesne przepisy dopasowane do przygotowania w urządzeniu Thermomix®.
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Placki ziemniaczane po zbójnicku
2 godz. 10 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Fizoły ze śliwkami
9 godz. 30 min
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Kołaczyki z bryndzą
1 godz. 40 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 godz. 30 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Herbata po góralsku
20 min