Gołąbki

4.7 3.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
5 porcji

Składniki

Gołąbki
  • liści kapusty włoskiej dużych
    10
  • wody
    1700 g
  • ryżu długoziarnistego
    250 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    6 - 7 gałązek
  • masła
    30 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
    250 g
  • mięsa wieprzowego, mielonego
    200 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczki
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 - 1 ½ łyżeczki
Sos pomidorowy
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • masła
    30 g
  • pomidorów pokrojonych na kawałki
    600 g
    600 g krojonych pomidorów, z puszki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • skrobi ziemniaczanej
    1 łyżeczka
  • cukru
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 596.4 kcal / 2495.3 kJ
Białko 31.6 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 76.8 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 899.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...