Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
5 porcji
Składniki
Gołąbki
-
liści kapusty włoskiej dużych10
-
wody1700 g
-
ryżu długoziarnistego250 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście6 - 7 gałązek
-
masła30 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki250 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego200 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczki
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 - 1 ½ łyżeczki
Sos pomidorowy
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
masła30 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki600 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
596.4 kcal /
2495.3 kJ
Białko
31.6 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
76.8 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
899.9 mg