Urządzenia i Akcesoria
Kotlety pożarskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
2 jajka
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g masła
-
200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
20 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
½ płaskiej łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do panierowania
-
masło klarowane do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
776.6 mg
Białko
30 g
Kalorie
1112.7 kJ /
266 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Karbonatki
30 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Kotlety mielone
30 min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1 godz. 15 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min