
Urządzenia i Akcesoria
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Zrazy mielone
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
mięsa mielonego wieprzowego, np. z szynki, podzielonego na kawałki400 g
-
jajko1
-
bułki tartej20 g
-
mleka10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
mąka pszenna do obtoczenia zrazów
Kapusta z jabłkiem
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki150 g
-
białej kapusty pokrojonej na 4 cm kawałki550 g
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
olej rzepakowy do smażenia
-
mąki pszennej10 g
-
masła20 g
Sos warzywny
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
pora biała część, pokrojonego w 5 mm plastry40 g
-
wody450 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
ziemniaków (Ø 5-6 cm), pokrojonych wzdłuż na 4 części600 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
679.8 kcal /
2846 kJ
Białko
27.8 g
Tłuszcz
40.8 g
Węglowodany
60.3 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
1786 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
65 Przepisów
Polska
Polska