Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
TM6 TM5

Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)

4.8 (3.4K ocen)

Składniki

Masło ziołowo-czosnkowe

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • ¾ łyżeczki soli
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
    lub ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 20 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • woda, do zwilżenia dłoni
  • olej, do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1465 kJ / 350 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
8.5 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Błonnik
1.2 g
Sód
662.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy