
Wersje kompatybilne
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- ¾ łyżeczki soli
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
-
1 - 2
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
lub ½ łyżeczki tymianku, suszonego - 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1 jajko
- 20 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
- woda, do zwilżenia dłoni
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1465 kJ / 350 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 662.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Sernik z żurawiną
10 godz.
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6)
35 min
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Kotlety pożarskie
40 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Croque Madame
35 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Pierś z indyka zawinięta w boczek z ziemniakami; Warstwowy deser śliwkowy
1 godz. 50 min