
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki100 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
soli¼ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
bazylii, świeżej tylko liście10 g
-
tymianku, świeżego tylko liście1 - 2 gałązki
Kotlety po kijowsku
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki500 g
-
jajko1
-
bułki tartej20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczkę
-
cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do smażenia
-
bułka tarta do panierowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350 kcal /
1465 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
8.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Sód
662.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
12 Przepisów
Polska
Polska