Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)

Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)

4.8 4.0K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

Masło ziołowo-czosnkowe
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • bazylii, świeżej tylko liście
    10 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 - 2 gałązki
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego, tylko liście
Kotlety po kijowsku
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
    500 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczkę
  • cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • woda do zwilżenia dłoni
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350 kcal / 1465 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Sód 662.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...