
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
Danie
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki, lekko zmrożonych200 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki50 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki70 g
-
pieczarek przekrojonych na pół150 g
-
rozmarynu, suszonego¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni25 g
-
jajko1
-
bułki tartej30 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
Sos koperkowy
-
koperku, świeżego10 g
-
śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
-
soli3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
317 kcal /
1326 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
36.4 g
Błonnik
5 g