Kotlety warzywne z sosem koperkowym

Kotlety warzywne z sosem koperkowym

4.5 2.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji

Składniki

Danie
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki, lekko zmrożonych
    200 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    150 g
  • rozmarynu, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
    25 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    30 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 g
Sos koperkowy
  • koperku, świeżego
    10 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 - 4 szczypty
  • soli
    3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 317 kcal / 1326 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...