Kotlety warzywne z sosem koperkowym
TM5 TM6

Kotlety warzywne z sosem koperkowym

4.7 (513 ocen)

Składniki

Danie

  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki, lekko zmrożonych
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 70 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • ¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do smaku
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 500 g wody
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki

Sos koperkowy

  • 10 g koperku, świeżego
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 szczypty soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1326 kJ / 317 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
36.4 g
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy