
Urządzenia i Akcesoria
Zupa gyros z kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
25 - 50 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
½ cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 1 ½ ząbka czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju
-
1 papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
100 - 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
250 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki przyprawy kebab-gyros
-
½ - 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. majeranku, tymianku, oregano
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
70 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
247.6 kcal /
1036.8 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
16.4 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
5206.4 g
Sód
882.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska