Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 - 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
-
100
g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
lub 100 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki - 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2 cm kawałki
- 50 g mąki pszennej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
- 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - pieczywo, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1663.4 kJ / 396 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa gyros z kurczakiem
50min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Zupa serowa z porem
30min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50min
Zupa à la pizza
50min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min