
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kurczaka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 gałązki
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 - 120 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki50 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kawałki500 g
-
mąki pszennej50 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
lubczyku, suszonego (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
pieczywo do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
396 kcal /
1663.4 kJ
Białko
35.2 g
Tłuszcz
13.6 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska