Zupa z kurczaka

Zupa z kurczaka

4.3 2.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 gałązki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 - 120 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    50 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    100 g
    100 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kawałki
    500 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • pieczywo do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 396 kcal / 1663.4 kJ
Białko 35.2 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...