Zupa z kurczaka

Zupa z kurczaka

4.3 2.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 - 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    100 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kawałki
  • 50 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki lubczyku, suszonego (opcjonalnie)
  • 800 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • pieczywo do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 35.2 g
Kalorie 1663.4 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 30.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...