Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oleju
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
150 g marchewki pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wariant)
-
300 g wody
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
300 g makaronu, świeżego, typu tortellini gotowego, z dowolnym nadzieniem
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
964.1 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1764 kJ /
421.6 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
56.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1 godz.
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min