Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
TM6

Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini

4.5 (1.2K ocen)

Składniki

  • 25 g oleju
  • 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)
  • 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 150 g marchewki, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wariant)
  • 300 g wody
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 300 g makaronu, świeżego, typu tortellini, gotowego, z dowolnym nadzieniem

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1764 kJ / 421.6 kcal
Białko
13.9 g
Węglowodany
56.7 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
6.2 g
Sód
964.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy