![Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38104174-2c92-4d6b-bc80-4a8ab6a565d0/Derivates/930a2839-0449-49b6-abe7-d56d316728b5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g oleju
- 200 g papryk, różnokolorowych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 5 mm półplastry
- 150 g marchewki, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wariant)
- 300 g wody
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- 300 g makaronu, świeżego, typu tortellini, gotowego, z dowolnym nadzieniem
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1764 kJ / 421.6 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 964.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognese z kalafiorem
55 Min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 Min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 Min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 Min
Zupa gyros z kurczakiem
50 Min
Fasolka po śródziemnomorsku
35min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 Min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 Min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35min
Potrawka warzywna z ryżem
30 Min