
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
oleju25 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)200 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry100 g
-
marchewki pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)150 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wariant)500 g
-
wody300 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
makaronu, świeżego, typu tortellini gotowego, z dowolnym nadzieniem300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421.6 kcal /
1764 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
56.7 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
964.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska