
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
60 g selera naciowego pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
20 g masła
-
300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
750 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
80 - 100 g ryżu długoziarnistego
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
257.4 kcal /
1076.9 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
29.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
532.5 mg