Zupa gołąbkowa
TM6 TM5

Zupa gołąbkowa

4.3 (1.1K ocen)

Składniki

  • 400 g kapusty włoskiej, pokrojonej na 6 cm kawałki
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 1000 g wody
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 100 g ryżu białego, długoziarnistego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, ilość do podania
  • chleb pełnoziarnisty, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1597.3 kJ / 381.5 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
51.8 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
8.5 g
Sód
1284.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 79 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy