
Urządzenia i Akcesoria
Zupa gołąbkowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
kapusty włoskiej pokrojonej na 5 cm kawałki400 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki200 g
-
wody1000 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
ryżu białego, długoziarnistego100 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
381.5 kcal /
1597.3 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
51.8 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
1284.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska