Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

4.3 2.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1000 g wody
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 100 g ryżu białego, długoziarnistego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 381.5 kcal / 1597.3 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 51.8 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1284.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...