Urządzenia i Akcesoria
Zupa à la pizza
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
200 g wody
-
150 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
150 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
80 g serka topionego ziołowego, pokrojonego na kawałki
-
20 g mąki pszennej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
30 - 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
480 mg
Białko
19 g
Kalorie
1079 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Włoska zupa z kiełbasą i makaronem orzo
35 min
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa serowa z porem
30 min
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa z kurczaka
30 min