Zupa à la pizza

Zupa à la pizza

4.2 1.7K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
  • 200 g wody
  • 150 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 150 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 80 g serka topionego ziołowego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty papryki ostrej, mielonej
  • 30 - 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 258 kcal / 1079 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 480 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...