
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
marchewki pokrojonej na kawałki230 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki230 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
masła30 g
-
wody1100 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
makaronu suchego, typu orzo o czasie gotowania 8-10 minut110 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2-3 cm kostkę400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
225.7 kcal /
944.5 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
23.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
446.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Zupa bolońska
25 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min