Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gałązki koperku, świeżego, tylko liście
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 230 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 230 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 1100 g wody
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 110 g makaronu suchego, typu orzo, o czasie gotowania 8-10 minut
- 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 944.5 kJ / 225.7 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 446.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa gyros z kurczakiem
50 Min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 Min
Zupa gołąbkowa
55 Min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1sa
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 Min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 Min
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1sa
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 Min
Zupa grysikowa
35 Min
Zupa bolońska
25min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 Min