Schab duszony w sosie

Schab duszony w sosie

4.1 157 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 600 - 650 g schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • ¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ½ - 2 ½ ząbka czosnku
  • 45 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 25 g mąki pszennej
  • 400 g wody
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)
  • 25 g musztardy
  • 25 g miodu, płynnego
  • 40 - 45 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 450.2 mg
Białko 21.8 g
Kalorie 1384.6 kJ / 330.9 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...