Urządzenia i Akcesoria
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Karkówka w marynacie
-
4 plastry karkówki wieprzowej, bez kości (ok. 500 g), o grubości ok. 1,5 cm
-
1 gałązkę rozmarynu, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony
-
6 ziaren pieprzu czarnego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
40 g oliwy z oliwek
Dodatki
-
500 g wody
-
700 g ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę
-
2 szczypta soli
-
300 g kapusty włoskiej tylko liście, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos
-
150 g serka kremowego śmietankowego
-
30 g mąki pszennej
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
778.3 mg
Białko
32.8 g
Kalorie
2709.5 kJ /
647.3 kcal
Tłuszcz
37.3 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
47.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 godz.
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 godz. 55 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 godz. 10 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Schab duszony w sosie
50 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min