
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
450 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm plastry
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
100 g mleka
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
75 g białego wermutu
-
2 łyżeczki musztardy francuskiej
-
1 łyżeczka musztardy angielskiej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192 kcal /
804 kJ
Białko
25.87 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
0.83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska