
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm plastry450 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry100 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
mleka100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
białego wermutu75 g
-
musztardy francuskiej2 łyżeczki
-
musztardy angielskiej1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
skrobi kukurydzianej1 czubata łyżka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192 kcal /
804 kJ
Białko
25.87 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
0.83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska