Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym

Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym

4.3 163 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm plastry
    450 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • mleka
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • białego wermutu
    75 g
  • musztardy francuskiej
    2 łyżeczki
  • musztardy angielskiej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka musztardy Dijon
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • skrobi kukurydzianej
    1 czubata łyżka
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 192 kcal / 804 kJ
Białko 25.87 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 0.83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...