Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
TM6 TM5

Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym

4.3 ( 162 oceny )

Składniki

  • 450 g polędwicy wieprzowej pokrojonej w 2 cm plastry
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 100 g mleka
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 75 g białego wermutu
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka musztardy angielskiej
    lub 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona
  • 1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
192 kcal / 804 kJ
Białko
25.87 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
0.83 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy