
Urządzenia i Akcesoria
Karkówka po karkonosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4-6 plastrów, lekko rozbitej400 - 600 g
-
sól do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
olej do polania mięsa
-
cebuli przekrojonej na pół150 - 200 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
koncentratu pomidorowego2 łyżeczki
-
grzybów, suszonych5 - 6
-
śliwki suszone, bez pestek2
-
wody600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.3 kcal /
913.4 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
65.4 mg