Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 600 g karkówki wieprzowej, bez kości, pokrojonej w 4-6 plastrów, lekko rozbitej
- sól, do oprószenia mięsa
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia mięsa
- papryka ostra, mielona, do oprószenia mięsa
- olej, do polania mięsa
- 150 - 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 5 - 6 grzybów, suszonych
- 2 śliwki suszone, bez pestek
- 600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 913.4 kJ / 218.3 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 65.4 mg
Alternatywne przepisy
Kurczak po myśliwsku
50 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45min
Baleron z karkówki
50h 30min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1h 25min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Schab z Varomy
3h 40min
Żeberka w kapuście
2 Std. 10 Min
Schab duszony w sosie
50 min
Karkówka z cebulą
1h 45min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min