Karkówka po karkonosku

Karkówka po karkonosku

4.5 3.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4-6 plastrów, lekko rozbitej
    400 - 600 g
  • sól do oprószenia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
  • papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
  • olej do polania mięsa
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 - 200 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki
  • grzybów, suszonych
    5 - 6
  • śliwki suszone, bez pestek
    2
  • wody
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 218.3 kcal / 913.4 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 65.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...