Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Pulpety
-
olej ilość do natłuszczenia
-
białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki40 g
-
mleka80 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście6 - 12 gałązek
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
jajka2
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Sos pomidorowy
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół50 - 80 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata600 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.7 kcal /
1822.9 kJ
Białko
24.6 g
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
1072.4 mg