Pulpety w sosie pomidorowym

4.4 3.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Pulpety
  • olej ilość do natłuszczenia
  • białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
    40 g
  • mleka
    80 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    6 - 12 gałązek
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • jajka
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Sos pomidorowy
  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 - 80 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435.7 kcal / 1822.9 kJ
Białko 24.6 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 1072.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...