
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z ziemniaków i żeberek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
600 g żeberek wieprzowych, pasków z kością, pokrojonych na 4 części
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
130 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
500 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553 kcal /
2315.3 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
769 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska