Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z ziemniaków i żeberek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
600 g żeberek wieprzowych, pasków z kością, pokrojonych na 4 części
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
100 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
50 g oliwy z oliwek
-
130 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
500 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
769 mg
Białko
25 g
Kalorie
2315.3 kJ /
553 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55 Min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 Std. 35 Min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 Min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 Min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1 Std.
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 Std. 10 Min
Wołowina z pieczarkami
30 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min
Schab z kiszoną kapustą
50 Min
Schab duszony w sosie
50 Min