
Urządzenia i Akcesoria
Rolada ze schabu
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
Marynata do schabu
-
ząbki czosnku2
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
oleju rzepakowego60 - 80 g
-
liście laurowe, suszone (opcjonalnie) pokruszone2
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
Rolada schabowa
-
schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry, rozbitego na ok. 3 mm plastry1000 - 1200 g
-
sól do oprószenia
-
ketchup do posmarowania
-
puder z grzybów do oprószenia (patrz wskazówka)
-
musztarda do posmarowania
-
chrzan, tarty do posmarowania
-
wody1500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409.5 kcal /
1714.3 kJ
Białko
35.8 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
484.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
11 Przepisów
Polska
Polska