Rolada ze schabu

Rolada ze schabu

4.0 53 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

Marynata do schabu
  • ząbki czosnku
    2
  • majeranku, suszonego
    1 łyżka
  • oleju rzepakowego
    60 - 80 g
  • liście laurowe, suszone (opcjonalnie) pokruszone
    2
  • ziaren pieprzu czarnego
    1 łyżeczka
Rolada schabowa
  • schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry, rozbitego na ok. 3 mm plastry
    1000 - 1200 g
  • sól do oprószenia
  • ketchup do posmarowania
  • puder z grzybów do oprószenia (patrz wskazówka)
  • musztarda do posmarowania
  • chrzan, tarty do posmarowania
  • wody
    1500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 409.5 kcal / 1714.3 kJ
Białko 35.8 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 6.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 484.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...