Rolada ze schabu

Rolada ze schabu

4.0 54 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

Marynata do schabu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • 60 - 80 g oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe, suszone (opcjonalnie) pokruszone
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
Rolada schabowa
  • 1000 - 1200 g schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry, rozbitego na ok. 3 mm plastry
  • sól do oprószenia
  • ketchup do posmarowania
  • puder z grzybów do oprószenia (patrz wskazówka)
  • musztarda do posmarowania
  • chrzan, tarty do posmarowania
  • 1500 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 409.5 kcal / 1714.3 kJ
Białko 35.8 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 6.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 484.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...