Rolada ze schabu
TM6 TM5

Rolada ze schabu

4.0 (52 oceny)

Składniki

Marynata do schabu

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • 60 - 80 g oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe, suszone, pokruszone (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego

Rolada schabowa

  • 1000 - 1200 g schabu wieprzowego, pokrojonego w 1 cm plastry, rozbitego na ok. 3 mm plastry
  • sól, do oprószenia
  • ketchup, do posmarowania
  • puder z grzybów, do oprószenia (patrz wskazówka)
  • musztarda, do posmarowania
  • chrzan, tarty, do posmarowania
  • 1500 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1714.3 kJ / 409.5 kcal
Białko
35.8 g
Węglowodany
6.5 g
Tłuszcz
27.1 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
1.7 g
Sód
484.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy