Risotto al pomodoro

Risotto al pomodoro

4.3 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 90 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 480 g di riso per risotto tipo Carnaroli o Arborio (cottura 17-18 minuti)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 780 g di acqua
  • 1 ½ di dado per brodo vegetale
  • 180 g di passata di pomodoro
  • sale (opcjonalnie) a piacere
  • 2 pizzico di pepe nero macinato
  • 45 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 404.2 kcal / 1690.9 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 67.7 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 167 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...