Pasta risottata al pomodoro

Pasta risottata al pomodoro

4.5 768 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 30 g di carota pelata e a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 300 g di acqua
  • 1 pizzico di sale grosso
  • 160 g di pasta secca tipo penne (cottura 11 minuti)
  • foglie di basilico fresche q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1261.5 mg
Białko 12 g
Kalorie 1949.8 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 16.4 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 67.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...