Risotto alla milanese

4.5 1.7K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di scalogno a pezzi
    30 g
    30 g di cipolla, a pezzi
  • di burro a pezzi
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di riso Carnaroli (cottura 17-18 minuti)
    320 g
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di acqua
    800 g
  • di zafferano
    1 bustina
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 489 kcal / 2046 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...