Risotto à la viande hachée

Risotto à la viande hachée

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 100 g de viande de bœuf hachée
  • 2 c. à soupe d'huile végétale
  • ½ carotte coupée en morceaux
  • ½ branche de céleri coupée en morceaux
  • ½ échalote
  • 130 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • 330 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de légumes
    ½ c. à café bombée de fond de légumes
  • 150 g de tomates concassées en conserve
  • ½ feuille de laurier déshydratée
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ¼ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de beurre doux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 648.3 kcal / 2712.2 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 35.2 g
Węglowodany 59.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 990.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...