Risotto de poulet aux champignons

Risotto de poulet aux champignons

4.4 3.8K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    30 g
  • de beurre coupé en morceaux
    30 g
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre suivant la taille
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincée
  • de crème liquide 35% m.g.
    50 g
  • d'échalotes
    70 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
    300 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • d'eau
    650 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de filet de poulet, sans peau détaillés en cubes (2 cm env.)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 651 kcal / 2722 kJ
Białko 30.5 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...