Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, en cubes
- 1000 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 280 g de pâtes sèches
- 90 g de beurre
- 40 g de farine
- 500 g de lait
- du sel
- du poivre moulu
- 60 g de concentré de tomate
- 200 g de jambon dans le talon, en cubes
- 1 ½ c. à soupe de cognac
- 480 g de champignons de Paris en conserve, émincés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581 kJ / 378 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme de terre, bacon et à La Vache qui rit®
1 Std. 10 Min
Coquillettes chorizo-comté
15min
Cassoulet express au chorizo
55min
Croque flammekueche
55min
Risotto à la viande hachée
45 Min
Brandade de thon
1 Std.
Gratin de crozets au jambon
1 Std.
Pipe rigate gratinés
1 Std.
Crozetto aux lardons et poivrons
40 Min
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1 Std.
Pâtes au jambon et au chorizo
30 Min
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25 Min