Pâtes à la stracciatella et aux lardons

Pâtes à la stracciatella et aux lardons

4.2 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    2000 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de pâtes fraîches aux œufs type tagliatelle ou tagliolini
    320 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • de viande de bœuf hachée
    400 g
  • de sel et 2 pincées, à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de vin blanc sec
    60 g
  • oignon jaune, coupé en quatre
    1
  • de citrouille épluchée et détaillée en dés (1-2 cm)
    800 g
  • de lardons
    100 g
  • de fromage stracciatella de bufflone (Voir "Conseil(s)")
    250 g
  • de fromage grana padano râpé
    50 g
    50 g de parmesan râpé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 548 kcal / 2293 kJ
Białko 38.4 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 47.6 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...