![Pâtes à la stracciatella et aux lardons Pâtes à la stracciatella et aux lardons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9E5CFFD4-F37B-4982-8BC0-DA46E607CC5D/Derivates/AE90DB0F-AC62-4A9D-A31F-A71BD1D33730.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 320 g de pâtes fraîches aux œufs, type tagliatelle ou tagliolini
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de viande de bœuf hachée
- 1 c. à café de sel, et 2 pincées, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de vin blanc sec
- 1 oignon jaune, coupé en quatre
- 800 g de citrouille, épluchée et détaillée en dés (1-2 cm)
- 100 g de lardons
- 250 g de fromage stracciatella de bufflone (Voir "Conseil(s)")
-
50
g de fromage grana padano, râpé
lub 50 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 38.4 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle au poivron et au poulet
35 min
Risotto à la viande hachée
45 min
Tartiflette aux courgettes
55 min
Timbale milanaise
55 min
Gratin de comté façon pudding
45 min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 godz.
Nouilles sauce verte et rose
20 Min
Pipe rigate gratinés
1 godz.
Lasagne façon chili
1 godz. 10 min
Gratin de pain au reblochon
35 min
Gratin de pommes de terre, céleri et chorizo
1h 35min
Riz de Louisiane à la saucisse fumée
1 godz. 10 min