Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de fromage à pâte pressée, type comté
- 80 g d'échalote, coupée en deux
- 150 g de chorizo, coupé en morceaux
- 680 g d'eau
- 300 g de pâtes sèches, type coquillettes
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 cube de bouillon de poule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2271.8 kJ / 543.5 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Croque flammekueche
55 min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min
Risotto crémeux au camembert
35 min
Gratin de crozets au jambon
1h
Crozetto aux lardons et poivrons
40 min
Pâtes au jambon et au chorizo
30 min
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25 min
Gnocchis à la carbonara
15 Min
Timbale milanaise
55 min
Chèvre-poivron
15 Min
Croziflette
1h 25min