
Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
½ białej bułki, czerstwej namoczona i dobrze odciśnięta
-
400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
3 jajka 1 surowe i 2 ugotowane na twardo
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189.8 kcal /
794 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
2.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
206.8 mg