Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska

4.9 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia formy
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • ½ białej bułki, czerstwej namoczona i dobrze odciśnięta
  • 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 3 jajka 1 surowe i 2 ugotowane na twardo
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 189.8 kcal / 794 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 2.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 206.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...