Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
½ białej bułki, czerstwej namoczona i dobrze odciśnięta
-
400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
3 jajka 1 surowe i 2 ugotowane na twardo
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.8 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
794 kJ /
189.8 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 godz. 10 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Ryba po grecku
45 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Pasztet
3 godz.
Pasta z wędliny
10 min