Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
TM6 TM5

Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie

4.6 (51 ocen)

Składniki

  • 50 g chleba, białego, pszennego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera naciowego, pokrojonego na 5 mm kawałki
  • 70 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 50 g mleka
  • 300 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
    lub 150 g szynki serrano, w plastrach
  • 80 - 100 g sera żółtego, w plastrach, np. Gouda
  • 800 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1201.3 kJ / 287.1 kcal
Białko
14.1 g
Węglowodany
5.8 g
Tłuszcz
22.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
473.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy