
Urządzenia i Akcesoria
Babka mięsna
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
wędzonego sera żółtego np. oscypka, rolady ustrzyckiej, pokrojonego na kawałki100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbki czosnku3
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
boczku wędzonego, surowego, w plastrach (ok. 250 g)20 - 25 plastrów
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki1000 g
-
jajka2
-
bułki tartej50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
323 kcal /
1352.4 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
442.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
12 Przepisów
Polska
Polska