Babka mięsna

Babka mięsna

4.3 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • wędzonego sera żółtego np. oscypka, rolady ustrzyckiej, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • ząbki czosnku
    3
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    20 g
  • boczku wędzonego, surowego, w plastrach (ok. 250 g)
    20 - 25 plastrów
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    1000 g
  • jajka
    2
  • bułki tartej
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 323 kcal / 1352.4 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 442.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...