Babka mięsna
TM6 TM5

Babka mięsna

4.3 (68 ocen)

Składniki

  • 100 g wędzonego sera żółtego, np. oscypka, rolady ustrzyckiej, pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 20 - 25 plastrów boczku wędzonego, surowego, w plastrach (ok. 250 g)
  • 1000 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 50 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1352.4 kJ / 323 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
2 g
Sód
442.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy