Rolada z trzech mięs z pieczarkami

Rolada z trzech mięs z pieczarkami

4.5 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji

Składniki

  • mięsa wołowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
    500 g
  • jajko
    2
  • bułki tartej
    50 g
  • mleka
    100 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    3 łyżeczki
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    150 g
  • olej ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
  • mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
    300 g
  • filetów z piersi kurczaka pokrojonych w paski o grubości 1 cm
    200 g
  • wody
    800 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 263.9 kcal / 1104 kJ
Białko 28.7 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 516.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...