Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mięsa wołowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 2 jajko
- 50 g bułki tartej
- 100 g mleka
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- olej, ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
- 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 200 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w paski o grubości 1 cm
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1104 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 516.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min
Pasztet z piersi indyka
2h
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Pasztet po krakowsku
2ωρ. 40 λεπτ.
Pieczeń rzymska
1 Std. 25 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25 min
Rolada mięsna
1h 10min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 Std. 25 Min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 Std. 45 Min
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 Std. 40 Min