Rolada z trzech mięs z pieczarkami
TM6 TM5

Rolada z trzech mięs z pieczarkami

4.5 (36 ocen)

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 2 jajko
  • 50 g bułki tartej
  • 100 g mleka
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • olej, ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
  • 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
  • 200 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w paski o grubości 1 cm
  • 800 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1104 kJ / 263.9 kcal
Białko
28.7 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcz
13.5 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
0.6 g
Sód
516.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy