Urządzenia i Akcesoria
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
500 g mięsa wołowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
2 jajko
-
50 g bułki tartej
-
100 g mleka
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
olej ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
-
300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
200 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w paski o grubości 1 cm
-
800 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
516.5 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
1104 kJ /
263.9 kcal
Tłuszcz
13.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet babci Uli
8h 50min
Szynka w cieście chlebowym
101h
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35min
Rolada mięsna
1h 10min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1h 45min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Schab chrzanowy
2h 30min
Baleron z karkówki
50h 30min
Schab gotowany na parze
1h 50min