Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mięsa wołowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 2 jajko
- 50 g bułki tartej
- 100 g mleka
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- olej, ilość do smażenia pieczarek i natłuszczenia folii
- 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien, np. z szynki, pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 200 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w paski o grubości 1 cm
- 800 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1104 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 516.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Schab chrzanowy
2h 30min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 Std. 25 Min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Rolada ze schabu
5h 15 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 Std. 25 Min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2h