Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
TM6 TM5

Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek

4.0 (9 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 150 g śliwek suszonych, bez pestek
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ - 1 płaska łyżeczka pasty chili
    lub ½ - 1 płaska łyżeczka chili, mielonego
  • 1 płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1000 g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    lub 1000 g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 30 - 40 g kaszy manny
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
907.9 kJ / 217 kcal
Białko
20.6 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
2.4 g
Sód
368.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy