Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek

Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek

4.1 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oleju
    20 g
  • śliwek suszonych, bez pestek
    150 g
  • miodu
    1 łyżeczka
  • pasty chili
    ½ - 1 płaska łyżeczka
    ½ - 1 płaska łyżeczka chili, mielonego
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 płaska łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • filetów z ryby o białym mięsie np. mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    1000 g
    1000 g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki
  • jajka
    2
  • kaszy manny
    30 - 40 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • boczku wędzonego, surowego, w plastrach
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 217 kcal / 907.9 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 368.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...