
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 150 g śliwek suszonych, bez pestek
- 1 łyżeczka miodu
-
½ - 1
płaska łyżeczka pasty chili
lub ½ - 1 płaska łyżeczka chili, mielonego - 1 płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000
g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
lub 1000 g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki - 2 jajka
- 30 - 40 g kaszy manny
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 907.9 kJ / 217 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 368.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Pieczeń rzymska
1 Std. 25 Min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Rolada mięsna
1h 10min
Baleron z karkówki
50hod. 30min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Ryba po grecku
45min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min