Pasztet na Wielkanoc

Pasztet na Wielkanoc

4.7 936 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
25 porcji

Składniki

  • 700 g wody
  • 200 g mięsa wieprzowego (szynki), pokrojonego na kawałki
  • 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
  • 200 g wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g korzenia pietruszki
  • 25 g korzenia selera
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • masło do natłuszczenia formy
  • bułka tarta do posypania formy
  • 50 g bułki, suchej wcześniej namoczonej w wodzie, dokładnie odciśniętej
  • 3 jajka
  • 20 g kaszy manny
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 100 kcal / 418 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...