
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 200 g mięsa wieprzowego (szynki), pokrojonego na kawałki
- 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
- 200 g wątróbek drobiowych oczyszczonych i osuszonych
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 25 g korzenia pietruszki
- 25 g korzenia selera
- 2 ząbki czosnku
- 2 ziarna ziela angielskiego
- masło do natłuszczenia formy
- bułka tarta do posypania formy
- 50 g bułki, suchej wcześniej namoczonej w wodzie, dokładnie odciśniętej
- 3 jajka
- 20 g kaszy manny
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 100 kcal / 418 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet
3 godz.
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min