Pasztet z ryb słodkowodnych
TM5 TM6

Pasztet z ryb słodkowodnych

4.6 (17 ocen)

Składniki

  • 1500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
  • 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm krążki
  • 80 g cytryny, ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
  • 3 ½ łyżeczki soli
  • 750 g wody
  • 4 jajka
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g pieczarek
  • 50 g masła
  • olej, do natłuszczenia foremek
  • 60 - 70 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu białego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ziarna pieprzu kolorowego, do dekoracji
  • liście laurowe, suszone, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 60 plastrów
Kalorie
11965.9 kJ / 2858 kcal
Białko
314 g
Węglowodany
85.7 g
Tłuszcz
147 g
Błonnik
15.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy