Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z ryb słodkowodnych
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
60 porcji
Składniki
-
1500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
-
150 g cebuli pokrojonej w 1 cm krążki
-
80 g cytryn ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
-
3 ½ łyżeczki soli
-
750 g wody
-
4 jajka
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
300 g pieczarek
-
50 g masła
-
olej do natłuszczenia foremek
-
60 - 70 g bułki tartej
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 płaska łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
ziarna pieprzu kolorowego do dekoracji
-
liście laurowe, suszone do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.2 g
Kalorie
199.4 kJ /
47.6 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 godz. 20 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Zupa rybna z warzywami
45 min