
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
- 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm krążki
- 80 g cytryny, ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
- 3 ½ łyżeczki soli
- 750 g wody
- 4 jajka
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 ząbki czosnku
- 300 g pieczarek
- 50 g masła
- olej, do natłuszczenia foremek
- 60 - 70 g bułki tartej
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 płaska łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ziarna pieprzu kolorowego, do dekoracji
- liście laurowe, suszone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 60 plastrów
- Kalorie
- 11965.9 kJ / 2858 kcal
- Białko
- 314 g
- Węglowodany
- 85.7 g
- Tłuszcz
- 147 g
- Błonnik
- 15.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z dorsza
1u. 10min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 Std.
Kotlety śledziowe z kaparami
25 Min
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1h 20 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20 min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50 min