Pasztet z ryb słodkowodnych

Pasztet z ryb słodkowodnych

4.5 40 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
60 porcji

Składniki

  • 1500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
  • 150 g cebuli pokrojonej w 1 cm krążki
  • 80 g cytryn ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
  • 3 ½ łyżeczki soli
  • 750 g wody
  • 4 jajka
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g pieczarek
  • 50 g masła
  • olej do natłuszczenia foremek
  • 60 - 70 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu białego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ziarna pieprzu kolorowego do dekoracji
  • liście laurowe, suszone do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 5.2 g
Kalorie 199.4 kJ / 47.6 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...