Pasztet z ryb słodkowodnych
TM5 TM6

Pasztet z ryb słodkowodnych

4.5 (36 ocen)

Składniki

  • 1500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
  • 150 g cebuli, pokrojonej w 1 cm krążki
  • 80 g cytryny, ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
  • 3 ½ łyżeczki soli
  • 750 g wody
  • 4 jajka
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g pieczarek
  • 50 g masła
  • olej, do natłuszczenia foremek
  • 60 - 70 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu białego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • ziarna pieprzu kolorowego, do dekoracji
  • liście laurowe, suszone, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
199.4 kJ / 47.6 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
1.4 g
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy