
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z ryb słodkowodnych
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
60 porcji
Składniki
-
ryb, słodkowodnych, oczyszczonych bez głów, np. karpia, płoci, leszcza1500 g
-
cebuli pokrojonej w 1 cm krążki150 g
-
cytryny ekologicznej, pokrojonej w półplasterki80 g
-
soli3 ½ łyżeczki
-
wody750 g
-
jajka4
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbki czosnku2
-
pieczarek300 g
-
masła50 g
-
olej do natłuszczenia foremek
-
bułki tartej60 - 70 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego1 płaska łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
ziarna pieprzu kolorowego do dekoracji
-
liście laurowe, suszone do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
47.6 kcal /
199.4 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
2.5 g
Węglowodany
1.4 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska