Pasztet z ryb słodkowodnych

Pasztet z ryb słodkowodnych

4.5 39 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
60 porcji

Składniki

  • ryb, słodkowodnych, oczyszczonych bez głów, np. karpia, płoci, leszcza
    1500 g
  • cebuli pokrojonej w 1 cm krążki
    150 g
  • cytryny ekologicznej, pokrojonej w półplasterki
    80 g
  • soli
    3 ½ łyżeczki
  • wody
    750 g
  • jajka
    4
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • ząbki czosnku
    2
  • pieczarek
    300 g
  • masła
    50 g
  • olej do natłuszczenia foremek
  • bułki tartej
    60 - 70 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    1 płaska łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • ziarna pieprzu kolorowego do dekoracji
  • liście laurowe, suszone do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 47.6 kcal / 199.4 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 2.5 g
Węglowodany 1.4 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...