Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
TM5 TM6

Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym

4.6 (67 ocen)

Składniki

Galantyna z kurczaka

  • 150 g papryki, mieszanej (np. czerwonej, zielonej, żółtej), pokrojonej na kawałki
  • 300 g piersi z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 300 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości (z ok. 500 g udek z kurczaka), pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki soli ziołowej
  • 500 g wody

Sos koperkowo-jogurtowy

  • 10 - 15 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 50 g majonezu
  • 2 szczypty soli

Wartości odżywcze
na 1 plaster
Kalorie
140 kJ / 34 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy