
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet po krakowsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 porcji
Składniki
Przyprawa uniwersalna
-
suszonej włoszczyzny250 g
-
kurkumy, mielonej3 łyżki
-
czosnku, granulowanego2 łyżki
-
soli morskiej, gruboziarnistej80 g
Pasztet
-
wody1000 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego2
-
golonki bez skóry i kości, pokrojonej na kawałki500 g
-
wołowiny pokrojonej na kawałki300 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
cebuli30 g
-
masło do natłuszczenia formy
-
bułka tarta do posypania formy
-
ząbki czosnku2
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
bułki, suchej wcześniej namoczonej, dokładnie odciśniętej z wody50 g
-
jajka2
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
79 kcal /
330 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
2.7 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska