Pasztet po krakowsku

Pasztet po krakowsku

4.5 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 porcji

Składniki

Przyprawa uniwersalna
  • suszonej włoszczyzny
    250 g
  • kurkumy, mielonej
    3 łyżki
  • czosnku, granulowanego
    2 łyżki
  • soli morskiej, gruboziarnistej
    80 g
Pasztet
  • wody
    1000 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • golonki bez skóry i kości, pokrojonej na kawałki
    500 g
  • wołowiny pokrojonej na kawałki
    300 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • cebuli
    30 g
  • masło do natłuszczenia formy
  • bułka tarta do posypania formy
  • ząbki czosnku
    2
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    20 g
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • bułki, suchej wcześniej namoczonej, dokładnie odciśniętej z wody
    50 g
  • jajka
    2
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 79 kcal / 330 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 2.7 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...