
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki
- 200 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki
- 200 g steku z karkówki, bez kości pokrojonego na kawałki
- 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
- 200 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, cebuli), pokrojonych na kawałki
- 10 g grzybów, suszonych krajanki (maślaków, podgrzybków lub borowików), tylko kapelusze
- 200 g wątróbki drobiowej pokrojonej na większe kawałki
- 1 bułka sucha (ok. 60 g)
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 3 jajka
- masło do posmarowania formy
- bułka tarta do posypania formy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 116.4 kcal / 486.9 kJ
- Białko
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Sód
- 161.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Pasta z makreli wędzonej
20 min