Pasztet

4.8 627 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
24 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 3 - 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki
  • 200 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na kawałki
  • 200 g steku z karkówki, bez kości pokrojonego na kawałki
  • 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki
  • 200 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, cebuli), pokrojonych na kawałki
  • 10 g grzybów, suszonych krajanki (maślaków, podgrzybków lub borowików), tylko kapelusze
  • 200 g wątróbki drobiowej pokrojonej na większe kawałki
  • 1 bułka sucha (ok. 60 g)
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 3 jajka
  • masło do posmarowania formy
  • bułka tarta do posypania formy

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 161.8 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 486.9 kJ / 116.4 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...