
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 500 g warzyw, korzeniowych mieszanych, np. marchewki, buraka, selera, pietruszki, pokrojonych w 5 mm plastry
- 600 g wody
- 7 jajek
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 1000 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
- 100 g bułki tartej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 łyżeczki musztardy
- 2 opakowania boczku wędzonego, surowego, w plastrach (ok. 200 g łącznie)
-
4
ogórki konserwowe pokrojone wzdłuż na pół
lub 4 ogórki kiszone pokrojone wzdłuż na pół -
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 562.1 kcal / 2351.7 kJ
- Białko
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Sód
- 1308.4 mg