Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek

Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek

4.5 170 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • 300 - 500 g warzyw, korzeniowych mieszanych, np. marchewki, buraka, selera, pietruszki, pokrojonych w 5 mm plastry
  • 600 g wody
  • 7 jajek
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1000 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 100 g bułki tartej
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżeczki musztardy
  • 2 opakowania boczku wędzonego, surowego, w plastrach (ok. 200 g łącznie)
  • 4 ogórki konserwowe pokrojone wzdłuż na pół
    4 ogórki kiszone, pokrojone wzdłuż na pół
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 562.1 kcal / 2351.7 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 39.4 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 1308.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...