Krupnik

4.7 54 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 30 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g pora pokrojonego na kawałki
  • 25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 20 - 40 g kaszy jęczmiennej
  • 75 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w kostkę
  • 1 skrzydełko z kurczaka
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 600 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 684.9 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 971.5 kJ / 232.2 kcal
Tłuszcz 5.1 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 30.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...